0

Kicsit xilofon?!


1

A lánchídi csata

Dékány István közelmúltban készült filmjében a negyedszázaddal ezelőtti események, az azóta csak lánchídi csataként emlegett események elevenednek meg. 1986 március 15-én a rendőrség - az azt megelőző évekhez képest - brutálisan támadt a '48-as forradalomra emlékező, illegális demostráció résztvevőire. A filmben az akkori politika még élő irányítói, a megemlékezés résztvevői, és a tüntetés szétverését követő adminisztratív intézkedések elszenvedői szólalnak meg.

Első rész:
Lánchídi csata 1/2

Második rész:
Lánchídi csata 2/2

A film internetes premierje az alkotók nagylelkű hozzájárulásával történik.

(Disclaimer: A filmben megszólalóként felbukkannak a Videa és a Postr munkatársai.)

0

A dolog

A férfi szabadsága miért nagyobb? Mert elviszi otthonról a dolog! tartja a régi bölcsesség, és tényleg. Mikor anyám kérdezte: Hova mész?, apám csak annyit mondott: dolgom van! és ezzel minden kérdést megválaszolt, minen további vitát lezárt. de hát mi a lófasz lehet az a dolog, ami a férfiakat minduntalan elviszi ottohnról? most egyre fény derült, ami nem más, mint a gumimotoros ultrakönnyű repülőmodellezés. a reptetés kizárólag zárt térben történhet, hisz ezeket a gépeket, amelyek akár egy órát is a levegőben tölthetnek, még egy lepkefing is miszlikbe aprítja. A gép sárkányszerkezete gondolatból készül, a szárny szappanbuborékból, a gumimotor meg póknyálból. lássuk ezeket a speciális bigyókat.

 


szólj hozzá: A dolog

0

Szivárványautomata

Fontos, hogy nyomot hagyjunk magunk után a világban, de arra mindenképp ügyeljünk, hogy ez a nyom egy felesleges ökörség legyen. Majd az utókor megmagyarázza.

 


szólj hozzá: Szivárványautomata

0

Semmiből születik a valami

néhány post(r)-tal ezelőtt már említést tettem a három őselem (tűz, vas, férfi) szinergiájáról, mely csak kivételes bolygóegyüttálláskor képes tökéletest alkotni (ennek hiányában mindössze okádékot termel ki magából). Eme tökéletesség egyik szép példája Shinya Kimura, aki ötvenes évekbeli Packard lökhárítóból, illetve gőzgépalkatrészekből képes speedmotort építeni.


szólj hozzá: Semmiből születik a valami

Rec

blogavatar

"Sok kép egymás után még nem videó"

Hirdetés

Reblog