Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
0

Bgirl Terra a 6 éves break tánc bajnok!

Én már csak azt szeretném tudni, hogy ha egy 6 éves gyerek így tud valamit, akkor azt tulajdonképpen mikor gyakorolta ki?

0

Kung Fury

Amikor nézed, végig szeretnéd azt hinni, hogy ez csak egy vicc. De nem az.

0

Egy jégfalmászó iszonyú mázlija

Kétségtelen tény, hogy a hegy nem játék.

0

Boldog Macskarácsonyt Mindenkinek!

Ezzel egyszer és mindenkorra pontot kívánok tenni a Jajdecukimacskásvideó! folyamat végére.

0

Ronnie Biggs

Minden idők legnagyobb vagánya Ronnie Biggs (Roland Arthur Biggs 1929.08.08.-2013.12.18.) ma végleg beadta a kulcsot. 1963-ban részt vett az azóta csak Nagy Vonatrablásként emlegetett akcióban, amiben 2,6 millió fontot lovasítottak meg  a London-Glasgow viszonylaton közlekedő postavonatról. A 15 fős banda 9 tagját 1964-ben elfogták, és elítélték (legnagyobb büntetés 30 év(!) volt). 15 hónap helybentopi után, 1965 július 8-án Biggs kötéllétra segítségével átmászott a wandworth-i börtön 6 méteres falán, majd távozott. Először hajóval Brüsszelbe, majd onnan Párizsba, ahol csatlakozott hozzá felelésége és két gyermeke. Némi arcplasztika és az új személyazonosság beszerzését követően 1966-ban Biggs és családja Ausztráliába ment. 1969-ben a Reuters újságírója kiderítette, hogy Biggs Malbournben él, így Biggs újabb vesszőfutásba kezdett. 5 hónap bújkálást követően Biggs családját hátrahagyva 1970-ben egy teherhajóval Panamába szökött, majd két héttel később Rio de Janeiroba repült, ahol már nyugta volt, hisz akkoriban Nagy-Britaniának nem volt kiadatási egyezménye Brazíliával. 1981-ben Biggs-t elrabolta egy brit ex-katona abban a reményben, hogy a brit hatóságok magas jutalmat fizetnek érte, azonban a barbadosi partiörség gyorsabb volt, és kiszabadították Biggs-et. Biggs 36 évig volt szökésben, és mivel a pénze is elfogyott, 2001-ben önként hazatért Angliába, ahol természetesen azonnal visszautalták a wandworth-i börtönbe. Ezzel a brit hatóságok megkapták, amit a hiúságuk megkövetelt. Biggs-et 2009-ben hajlott korára és egészségi állapotára hivatkozva kiengették. Az akkori sajtóbeszámolók szerint az idős elítélt halálán volt, többszörös agyvérzéssel és tüdőgyulladással kezelték. Emellett túlélt két kisebb szívrohamot, bőrrákban is szenvedett. Biggs állapota azonban kiengedése után látványosan javult, és bár szélütései miatt beszélni nem tudott és kerekesszékben közlekedett, az elmúlt években többször látták futballmeccseken, karácsonykor pedig rendszeresen Télapónak öltözve szórakoztatta unokáit. Utoljára idén márciusban mutatkozott nyilvánosan, egykori bűntársa, a vonatrablásban szintén részt vett Bruce Reynolds temetésén.

1978-ban Biggs két szám erejéig (No One is Innocent (The Biggest Blow)Belsen Was a Gas) szerepelt a Sex Pistols A Nagy Rock 'n' Roll Svindli című lemezén. 84 mozgalmas évet élt.


Rec

blogavatar

"Sok kép egymás után még nem videó"

Hirdetés

Reblog